Een optimale stofwisseling is voorwaarde voor een goede gezondheid en vitaliteit. Omgekeerd is het zo dat bij ziekte zoals, burn-out, diabetes, hoge bloeddruk, overgewicht en vele andere klachten/ziektes het stofwisselingssysteem minder goed functioneert. Meestal vanwege een tekort of onbalans aan specifieke microvoedingsstoffen.

De menselijke stofwisseling is de motor van lichaam en geest. Een complex proces waarin het risico op fouten groot is. Dagelijks wordt ons stofwisselingssysteem aangevallen. Onder andere door milieuverontreiniging, medicijnen, gifstoffen, pesticiden, stress, genetisch gemanipuleerd voedsel of onze hedendaagse bewerkte voeding.

SalusMed® analyseert uw stofwisselingsparameters en eventuele tekorten of disbalansen. Daarnaast meten we via hartritmevariatie (HRV) uw autonome en vegetatieve zenuwstelsel. Zo ontstaat een compleet gezondheidsbeeld welke de basis vormt voor de voor u meest succesvolle aanpak. Een aanpak die erop gericht is het zelf herstellend vermogen van het lichaam te voorzien van voldoende en juiste “brandstof,” in de vorm van hoogwaardige natuurlijke microvoedingsstoffen. Elke mens is uniek, daarom wordt de aanpak geheel individueel op uw situatie toegespitst.

De hoogwaardige en (voornamelijk) plantaardige HCK® microvoedingsstoffen hebben de afgelopen jaren tot bewijsbare en tastbare resultaten geleid. Binnen SalusMed® zijn alleen (door moederbedrijf Hepart AG) opgeleide (orthomoluculiare) specialisten/artsen werkzaam. De medische supervisie is in handen van o.a. Prof. dr. Heiliger in Zwitserland

Laboratorium onderzoek
Op het hoofdkantoor van SalusMed® in Zwitserland is ook het laboratorium (IABC®-Institut für angewandte Biochemie AG) gevestigd. Volgens de modernste standaard worden hier lichaamseigen stoffen onderzocht en geanalyseerd. De uitkomsten worden verwerkt in een persoonlijk gezondheidsrapport met aanbevelingen en advies voor gerichte oplossingen naar behoud of herstel van gezondheid.

Met het geheel in eigen huis ontwikkelde ColonConcept® is een belangrijke mijlpaal bereikt in het analyseren en herstellen van de darmwerking/darmflora. Een goede darmgezondheid is fundamenteel voor een goede gezondheid.