In verband met de privacy van cliënten kunnen wij geen, of niet in alle gevallen, persoonlijke gegevens vermelden bij persoonlijke ervaringen met SalusMed®. Wij vertrouwen op uw begrip hiervoor. Voor meer informatie staan wij graag te woord.

Vrouw 47 jaar (NL)
Al jaren had ik het voorjaar behoorlijk last van hooikoorts, daarnaast regelmatig heftig eczeem aan de handen. In het verleden veel geprobeerd maar steeds zonder echt resultaat te behalen. Begin 2015 begonnen met een speciaal op mijn behoefte afgestemd recept voedingsstoffen. Mijn eczeem is niet helemaal weg, maar wel duidelijk minder heftig en minder vaak aanwezig dan in het verleden. Voor het eerst in vele jaren geen hooikoorts gehad dit jaar. Ook voel ik over het algemeen meer rust en mijn lijf en heb meer energie. Mijn recept is gebaseerd op de 24 uurs HRV-meting, de persoonlijke vragenlijst en mijn klachten. Ik ben heel tevreden.

Vrouw 28 jaar, Golfprofessional (CH)
In Zwitserland bij Hepart AG heb ik een omvangrijke bloedanalyse laten uitvoeren om gericht naar de status van mijn stofwisseling te kijken. Ik wist dat er iets niet goed was en had het vermoeden dat voeding onvoldoende in bruikbare energie omgezet werd in mijn lichaam. Mede hierdoor kwam ik de laatste tijd minder tot de topprestaties die ik eerder van mezelf kende. De bloedanalyse liet overduidelijk een probleem zien met de stofwisseling. Het voelde bijzonder om al na circa een maand dagelijkse inname van mijn HCK voedingsstoffen zo’n duidelijk verschil te merken. Ik voelde hoe mijn lichaam langzaam maar zeker weer begon op te laden. Met dank aan Hepart in Zwitserland en Alfa Vital.

Man 74 jaar (NL)
Na een acute ziekenhuisopname van meerdere dagen waarbij geen tot weinig herstel volgde. Lopen ging moeizaam en voelde me van het ene op het andere moment een echte oude man geworden. Verschillende onderzoeken in het ziekenhuis volgende, helaas zonder resultaat. Door toeval kwam ik via via in contact met prof. dr. Heiliger in Zwitserland, verbonden aan SalusMed®®. Op basis van mijn klachten stelde hij het HCK recept samen en gaf aan dat ik een tot twee maanden geduld moest hebben. Inmiddels bijna een jaar later voel ik me weer fit en vitaal en eigenlijk beter en gezonder dan vijf jaar geleden. Ik had er nooit bij stilgestaan dat stofwisseling en het gebrek aan de juiste voedingsstoffen zulke gevolgen konden hebben.

Vrouw 46 jaar (NL)
Toen bij mij de diagnose Hashimoto (schildklieraandoening) werd gesteld, schrok ik behoorlijk. Toch was er ook een beetje opluchting. Eindelijk wist ik de reden van mijn klachten. Ook was er angst omdat het verloop van de ziekte meestal weinig goeds in petto heeft. Reguliere medicijnen wilde ik zo lang mogelijk uitstellen. SalusMed® was in Nederland net gestart en ik besloot direct een bloedonderzoek te laten doen en ook de 24-uurs HRV meting te laten uitvoeren. Een telefonisch gesprek met de arts in Zwitserland werkte verhelderend en paste wel bij mijn denkbeelden over de ziekte. Je weet natuurlijk nooit hoe het verloop zou zijn geweest als ik niet was gestart met de op maat gemaakte microvoedingsstoffen. Wel weet ik dat mijn ziekte, zonder gebruik van reguliere medicijnen, niet verder is verslechterd en een aantal andere klachten die ik had sterk zijn verminderd. Ook is de kwaliteit van mijn nachtrust vele malen beter geworden, wat natuurlijk bijdraagt aan het herstel van het lichaam.

Man 41 jaar (NL)
Al nagenoeg mij hele leven heb ik last van psoriasis, niet in extreme mate maar wel duidelijken altijd aanwezig. De afgelopen jaren veel geprobeerd om de klachten te verminderen. Van crèmes van de huidarts tot voorgeschreven lichttherapie. Steeds met een beperkt resultaat. De hart ritme variatie meting van SalusMed® toonde aan dat mijn autonome zenuwstelsel ontregeld was. Vooral het ontbreken van voldoende rustperiodes was overduidelijk. Een overbelast lichaam en geest tot gevolg hebbende. Na circa twee maanden gebruik van het voor mij gemaakte recept werd mijn psoriasis duidelijk minder en gaat het nog steeds stapje voor stapje vooruit. Belangrijke bijkomstigheid dat ik me rustiger en energieker ben gaan voelen.

Vrouw 43 jaar (D)
Een paar jaar geleden werd bij mij Artrose vastgesteld, wat mijn pijnlijke gewrichten verklaarde. Een korte tijd heb ik de voorgeschreven reguliere medicijnen genomen. Zelf bewust als ik ben heb ik me echter verdiept in de bijwerkingen op termijn daarvan en heb besloten zolang als mogelijk de medicijnen niet meer te nemen. Artrose kan in principe niet genezen en het weefsel dat is aangetast is voorgoed weg. Na veel gelezen te hebben begon ik de verschillende samenhangen te zien en heb toe besloten het standaard recept te nemen dat SalusMed® heeft voor mijn ziekte. Dit aangevuld met een aantal vitamines en mineralen die ik sowieso al nam. Na een periode van enige gewenning kan ik niet anders zeggen dan dat mijn klachten duidelijk minder zijn geworden en ik in mijn dagelijks leven niet meer wordt beperkt, wat eerder wel het geval was.

Man 46 jaar (NL)
Na een aantal jaren met vage klachten en gebrek aan energie rond gelopen te hebben (waar blijkbaar niemand een antwoord of oplossing voor had), belandde ik in het voorjaar van 2014 plotseling op de IC van het ziekenhuis. Oorzaak van opname een acute en levensgevaarlijke extreem hoge bloeddruk. Maar liefst zes dagen duurde de opname op de IC. Toen de bloeddruk met veel medicijnen enigszins onder controle kwam volgde de nodige onderzoeken. Een oorzaak kon er echter niet worden gevonden. De bijwerkingen van alle reguliere medicijnen maakte het leven er niet prettiger op. Uiteindelijk werd slaapapneu vastgesteld als mogelijke oorzaak van de hoge bloeddruk. Dr. Heiliger van SalusMed® in Zwitserland dacht hier echter anders over. Hij vermoedde een ontregeld sympathisch zenuwstelsel waardoor er constant stress hormonen worden aangemaakt met als mogelijke gevolg op lange termijn hoge bloeddruk. De 24 uurs HRV meting bevestigde zijn vermoeden. Inmiddels bijna een jaar later is mijn bloeddruk genormaliseerd en is het gebruik van de reguliere medicijnen nog slechts beperkt.

Vrouw 38 jaar (NL)
Al langere tijd had ik last van huidklachten en vermoeidheid. Ik had er bijna meer leren leven tot ik door een vriendin attent werd gemaakt op SalusMed® en de door hun ingezette speciale voedingsstoffen. Ik ben begonnen met alleen het vragenformulier in te vullen waarop ik mijn klachten duidelijk kon omschrijven. Enkele dagen late ontving een recept voorstel voor de HCK voedingsstoffen. Sindsdien kan ik de speciale voedingsstoffen met o.a. mineralen en sporenelementen niet meer wegdenken uit mijn dagelijks leven. De huidproblemen zijn grotendeels verdwenen en van vermoeidheid is onder normale omstandigheden geen sprake meer. Ik voel me lichter en duizend maal energieker.